"όταν αλλάζεις τον τρόπο με τον οποίο κοιτάς τα πράγματα...τα πράγματα που βλέπεις, αλλάζουν!"

με ένα καλειδοσκόπιο

Μεσολογγίου 13
Ναύπλιο
21100
2752021355 (Υπεύθυνη Γραμματείας: Κα Λένα Δάφνη)
info@meenakaleidoskopio.com

Σχετικά με εμάς & τη φιλοσοφία μας

Στο "με ένα καλειδοσκόπιο" εκτιμούμε την Τέχνη ως ένα μέσο που είναι απαραίτητο να κατέχει σημαντική θέση στη ζωή του καθένα μας και την υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας του. Σύμφωνα με αυτή την σκέψη, η δημιουργικότητα  ενισχύει την αυτοπεποίθηση. Οι σπόροι της δημιουργικότητας υπάχουν σε καθέναν από εμάς. Σε κάποιους ποτίστηκαν αυτοί οι σπόροι και αναπτύχθηκαν σε σημαντικές δεξιότητες. Οι δημιουργικοί άνθρωποι εφευρίσκουν, έχουν αγάπη για τη γνώση, είναι ανοιχτόμυαλοι, φαντάζονται, επιλύουν προβλήματα, δημιουργούν, επικοινωνούν με φρέσκους καινοτόμους τρόπους. Είναι αυτοί που σκέφτονται "έξω από το πλαίσιο". Είναι αυτοί που μπορούν και προχωρούν μπροστά και μπορούν να κάνουν να συμβαίνουν ξεχωριστά πράγματα! Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι οι μαθητές με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, που καταφέρνουν να σημειώνουν εξαιρετικές βαθμολογίες, στην ουσία επισκιάζονται από εκείνους που δεν έχουν υψηλό IQ αλλά έχουν υψηλό δείκτη δημιουργικότητας και συναισθηματικής νοημοσύνης!!!   

Έτσι η Ενίσχυση της Δημιουργικότητας και της Συναισθηματικής Νοημοσύνης αλλά και η πρωτοτυπία είναι οι λέξεις κλειδιά στην φιλοσοφία μας και στον σχεδιασμό των προγραμμάτων / εργαστηρίων που προτείνουμε. Ακολουθούμε μια βασική προσέγγιση βασιζόμενη στη διαδικασία της δημιουργικότητας και όχι στην αξιολόγηση του τελικού αποτελέσματος! Η πρόθεσή μας είναι να ενσταλλάξουμε σε κάθε παιδί τη μέγιστη δυνατότητα να ξεδιπλώσει δημιουργικά την προσωπικότητά του και να αποδεχτεί και αγαπήσει τον εαυτό του!

Βασικό σήμα κατατεθέν μας είναι ο επαγγελματισμός μας που υποστηρίζεται από τα πολλά χρόνια εμπειρίας. Την οργανωτική ομάδα του "με ένα καλειδοσκόπιο" αλλά και την ευρύτερη ομάδα των συντονιστών των εργαστηρίων απαρτίζουν άνθρωποι με πολύχρονη εμπειρία σε όλους τους τομείς της Τέχνης, της Παιδαγωγικής, της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας και Ειδικής Εκπαιδευσης, καθώς και της Σωματικής Υγείας και Ευεξίας καθώς και διάφορων εναλλακτικών τεχνικών για χαλάρωση και θεραπεία. 

Το "με ένα καλειδοσκόπιο" είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.

Εκτιμούμε την εκφραστικότητα του κόσμου της τέχνης και είμαστε πάντα πρόθυμοι σας βοηθήσουμε με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ανησυχίες που μπορεί να έχετε αλλά και να μοιραστούμε αυτό το ταξίδι στην Τέχνη και την Αυτογνωσία, αυτή την πανέμορφη εμπειρία με όλους σας.