"όταν αλλάζεις τον τρόπο με τον οποίο κοιτάς τα πράγματα...τα πράγματα που βλέπεις, αλλάζουν!"

με ένα καλειδοσκόπιο

Μεσολογγίου 13
Ναύπλιο
21100
2752021355 (Υπεύθυνη Γραμματείας: Κα Λένα Δάφνη)
info@meenakaleidoskopio.com

  όλγα γεωργαντέα                                                                                                  

Έχω γεννηθεί στην Αθήνα και ζω στο Ναύπλιο από το 2002. Είμαι Σύμβουλος Ψυχικης Υγείας πτυχιούχος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, απόφοιτη  HND του Mediterrannean College. Είμαι  Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt ( centro di terapia y psicologia- Madrid / Carmen Vasquez Bandin), και Αναπτυξιακη Σωματικη Ψυχοθεραπεύτρια DSP (μεθοδος Ruella Frank-Center for somatic studies- New York)  καθως επίσης και εχω εξειδίκευση στην θεραπευτική εργασία με τα παιδιά με το σύστημα της Gestalt & της Violet Oaklander.
΄Εχω μετεκπαιδευτεί στις Διαταραχές Άγχους σε παιδιά και έφηβους (πιστοποίηση ΕΚΠΑ της Ιατρικής Σχολής - τμήμα Παιδοψυχιατρικής) και την μετεκπαίδευση σε αυτό το τμήμα στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία καθώς επίσης και στην Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση νηπίων, παιδιών και εφήβων με ΔΕΠΥ.
Έχω επίσης μετεκπαιδευτεί στη γονεϊκή παρέμβαση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων (εξελικτική προσέγγιση Μ.Χουρδάκη), στον συντονισμό ομάδων - σχολών γονέων και ομάδων συναισθηματικής νοημοσύνης. 
Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σχετικά με την επιθετικότητα στα παιδιά και τους εφήβους, και τα διάφορα εργαλεία ψυχοθεραπείας και εναλλακτικών ενεργειακών θεραπειών, με το σώμα, κίνηση και την τέχνη (BIODANZA, REIKI, EFT).  
 

Παλαιότερα, έχω σπουδάσει στη Σχολή του Λούβρου, στο Παρίσι (1986-1991) Iστορία Tέχνης και Mουσειολογία με εξειδίκευση στην Σύγχρονη Τέχνη (δεκαετίες ’50 & ’60) και στην διδακτική της Τέχνης στα παιδιά. 
Επίσης έχω παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη δίπλα σε διακεκριμένους chef, το 2010 δημιούργησα το BAKE ing & COOK ing StUdiO for kids σαν ένα δημιουργικό εργαστήρι μέσα σε μια κουζίνα, το οποίο μετακόμισε από τον Σεπτέμβριο 2013 στο..."με ένα καλειδοσκόπιο”. Στην εκπομπή “τι θα φάμε σήμερα μαμά?” της 29ης/12/2013,στον Alpha,  έφτιαξα μαζί με παιδιά cup cakes στην κουζίνα της φίλης της & καταξιωμένης chef Νταϊάνας Κόχυλα.
Από το 1991-2001 ήμουν ιδιοκτήτρια της ομώνυμης Αίθουσας Τέχνης στην Αθήνα (Galerie Ολγα Γεωργαντέα) έχοντας διοργανώσει τουλάχιστον 80 εκθέσεις ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Από το 2001 εργαζόμουν  ως σύμβουλος καλλιτεχνών διοργανώνοντας ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και, ως επιμελήτρια ιδιωτικών συλλογών σύγχρονης τέχνης, ως σύμβουλος στην οργάνωση πολιτιστικών δρώμενων από φορείς όπως το Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη ή πολιτιστικά κέντρα ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Έπειτα από μια μεγάλη, πανέμορφη διαδρομή στις πόλεις του κόσμου, από το 2002 εγκαθίσταμαι στο Ναύπλιο και  είμαι παντρεμένη με τον Βασίλη και μητέρα του Αναστάση. 

Ως εθελόντρια ήμουν μέλος του Δ.Σ. & γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου και εδώ και δύο χρόνια, οργανώνω τα δημιουργικά εργαστήρια που γίνονται κάθε Κυριακή στον χώρο των Goody's & Flocafe Ναυπλίου. 
 

Το Σεπτέμβριο του 2013 άνοιξε τις πόρτες του και την αγκαλιά του το με ένα καλειδοσκόπιο, μια ιδέα που μεγάλωνε χρόνια στην άκρη του μυαλού μου, που έπαιρνε σάρκα και οστά σιγά-σιγά, τελικά έγινε πραγματικότητα!!

Εκεί στις ανοιχτές αγκαλιές του "με ένα καλειδοσκόπιο" συναντήθηκα με σημαντικούς ανθρώπους, άλλους πιο σταθερούς και άλλους περαστικούς συνεργάτες. Όλες αυτές οι συναντήσεις είναι συναντήσεις γεμάτες φώς και τους ευχαριστώ από την καρδιά μου!
Μέσα στο καλειδοσκόπιο όμως, συναντήθηκαν και τρεις πλευρές μου, εσωτερικές και οι πιο... "φωτεινές"!  η πλευρά της δημιουργίας και της τέχνης αλλά και αυτή της αναζήτησης και της προσωπικής εξέλιξης μέσα από την αυτογνωσία κυρίως όμως,  αυτή της παιδικότητας και της ζωτικότητας και της αστείρευτης αγάπης για τα παιδιά που οι λάμψεις των ματιών τους μου δίνουν ελπίδα και ζωγραφίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου ακόμη και τις πιο γκρίζες μέρες...
 
Στο με ένα καλειδοσκόπιο έχω τον ρόλο της υπευθύνου και του συντονισμού των προγραμμάτων, όπως και του συμβούλου ψυχικής υγείας. Συντονίζω τις ομάδες γονέων, τα προγράμματα για παιδιά "φτερά της φαντασίας" και "η εσωτερική μου εργαλειοθήκη" και «εργαστήρι συναισθημάτων και αυτοεκτίμησης».  Επίσης δέχομαι και ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής γονεϊκής παρέμβασης ή/και ψυχοθεραπείας κατόπιν ραντεβού